(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bramborové placky s tečkami
Potřebné ingredience
1kg brambor (předem uvařených), 2 vejce, 6 lžic hrubé mouky, špetka soli, hl. mouka na rozválení, máslo na promazání, povidla, džem, nutella nebo mák na náplň
Postup přípravy
Vychladlé brambory nastrouháme a přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, z těsta váleček a z něj ukrajujeme kousky šir. asi 4cm. Ty na hl. mouce rozválíme na placky v průměru asi 15-20 cm a tlusté asi 3mm. Pečeme z obou stran na suché litinové pánvičce dokud se neobjeví hnědé tečky. Hotové placky prokládáme máslem a vyplníme dle chuti. Jsou skvělé a nejlépe chutnají s mákem nebo povidly! DOBROU CHUŤ!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
8. 11. 2017, 17:58
cdka
(upraveno)
20. 7. 2011, 10:09
mňam to je dobrotka v našem kraji se jim říká-laty a jsou vynikající
Michelle1997
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:59
Ano...taká jim říkáme i lokše- mají u nás velký úspěch . Nemáte zač!
BILKOVAI
(upraveno)
8. 2. 2011, 16:16
To znám. Jedla jsem je naposledy jako dítě. Ich...hodně dávno. ˇMaminka jim říkala "Lokše" Po upečení je mastila sádlem. Plnila povidly a sypala mákem Děkuji za připomenutí.
luccka
(upraveno)
8. 2. 2011, 13:35
Také děláme, já mažu marmeládou a jsou výýýborné